18.12.2015

135. Super Suloponi

Tänään mulla alkoi joululoma ja kirjoitan tätä postausta junassa. Ennen otsikon aiheeseen menemistä pitää mainita, että loma tuli kyllä juuri nyt tarpeeseen. Sen verran paljon pää mennyt sekasin opistolla turhasta draamasta että välillä ihan itkettää.. Mutta niin olen mennyt tunneilla nyt muutamia kertoja ja päässyt vähän "kouluttamaan" nuorta Sulo ponia. Henkilökohtaisesti mä tykkään tästä ponista ihan sikana. Se on tosi kiva kouluratsastuksessa ja niin herkkä. Esteitä tällä ei ole paljoa menty, mutta mä oon nyt kolme kertaa päässyt vähän hyppäämään.


tässä eka ratsastus Sulolla
Menin 13 ja 15pv esteitä. Sitä ennen olin hypännyt ponilla kerran ja kerron nyt molemmista tunneista jotain. Meillä oli kaksi estettä ja verkkasimme keskiympyrällä kavaletin yli. Sulo oli aikaisemmalla koulutunnilla ollut ihan super pienen saikun jälkeen, mutta nyt se oli ollut taas lastentunneilla niin ei ollut enää niin hyvä ratsastaa. Vänkäili aika paljon vastaan. Verkkasimme ensin askellajit läpi ja rupesimme hyppäämään kavalettia. Sain Sulon tuotua kavaletille hyvässä laukassa ja se hyppäsi muutenkin tosi hyvin. Rupesimme sitten ottamaan kaksi estettä mukaan ja mentiin lopuksi pientä rataakin. Sulolla esteet ovat aika minimikorkeudessa, sillä poni on vielä aika epävarma niin tarvii tosi paljon tukea ja luottoa ratsastajaan. Aluksi Suloa hieman jännitti ja kun esteet muuttui pystyiksi niin vähän piti kiemmurrella, mutta sain Sulon kuitenkin tuotua hyvälle paikalle. Tästä tunnista näette pari pätkää videolta!

15pv

15pv

Tiistain tunnilla alkuverkkojen jälkeen menimme kahdella pääty-ympyrällä parin puomin yli molempiin suuntiin. Sitten rupesimme tulemaan pituushalkaisijalla kahta puomia ensin ravissa. Pikkuhiljaa tulimme yksitellen laukassa ja esteet rupesi sitten nousemaan. Kun lähestyin ekaa kertaa estettä Sulo kielsi kavaletin jälkeen ristikolle (kuva).


Tää kielto oli mulle yllätys ja ajattelinkin että teinkö mä jotain väärin. Lähestyin uudestaan ja sama kielto tuli taas. Sitten Marjo (ratsastuksenopettaja) sanoi meidän tunninpitäjälle, joka oli opiskelija, että kavaletin ja ristikon laukkaväli oli liian pitkä ja poni olisi joutunut hyppäämän sen tosi kaukaa. Fiksu poni joka huomasi ihmisten virheen eikä hypännyt! Väli korjattiin ja lähestyin uudestaan, kuvasta näettekin sitten miten me se selvitettiin :D


Kehuin ponia hirveästi tuon huonon hypyn jälkeen. Sitten rupesi taas Sulo olemaan oma itsensä, kun se vähän säikähti sitä kieltoa. Sulo rupes lopuksi ihan imemään esteille niin pääsimme vikalla radalla hyppäämään hevosten välillä esteet. Toivoin Suloa myös uuden vuoden viikolle ratsastettavaksi niin toivottavasti pääsisin tän ponin kaa tekee töitä silloin. :)





2 kommenttia:

  1. Tosi hienosti menette! <3

    VastaaPoista
  2. Kivan näköstä tuo meno on :) ootko menossa katsomaan minniä nyt lomalla?

    VastaaPoista