24.1.2015

121. Ekaa kertaa poni ei protestoinut..

... Nimittäin kankikuolaimia! Oon niin ilonen kun ollaan taas saavutettu kovalla työllä jotakin. Mutta kerrotaanpa vähän tarkemmin tämänpäivän kankitreenailuista. Olen siis viimeksi syksyllä mennyt kunnolla kangilla. Sitten ostin marraskuussa omat kanget ja vasta tässä kuussa ekan kerran pääsin testaamaan niitä, mentiin kylläkin maastossa ihan vain niin, etten käyttänyt kankea ollenkaan. Vain ihan totuttelin pitkän tauon jälkeen niihin. Tänään kuitenkin ihan tuupattiin näillä, kylläkin kankikuolain hyvin löysänä. Menin kentälle kävelemään aluksi pitkin ohjin ja sitten otettuani ohjat käteen rupesin käynnissä tekemään meidän perus käyntiverkkaa mikä on osottautunut tosi hyväksi Minnille. 

Mulla oli erityisen hauskaa
Alkutehtävä meni niin että käynnissä menen koko ajan reilusti ponin kaula asettuneena kenttää ympäri ja teen joka kulmaan voltit. Aina lyhyellä sivulla tein pienen suoristuksen, sitten jatkoin taas asettumista ja lisäsin aina tiettyihin väleihin käynti-ravi siirtymisiä.. Tän tehvän avulla oon saanu Minnin aina toimimaan nopeiten ja parhaiten. Sen jälkeen lähdin alamaastoon vähän hankeen ottaa loput alkuverkasta. Menin lenkin päästä päähän ensin Minnin omalla ravi vauhdilla. Toisen kierroksen tein laukassa samalla tavalla. Sitten vasta siirryin kentälle tositoimiin. Tein kylläkin ihan perus ravijuttuja. Tempon muutoksia ja kiekuroita. Poni oli tosi hyvä, mutta väsyi nopeasti ja siksi en mennyt kovin kauaa. Huomenna lähdemme kuitenkin Rouhialan maneesille hyppäämään, mutta nyt tän päivän materiaalit!


Tässä poni jo oli väsynyt ja menee kuolaimen alla..

Nyt vaa enää massaa paljon niin tosta tulee ihan mahtava paketti! :)

18 kommenttia:

 1. Pakko sanoa! Hyvin menette ja hyvin poni kulkee rentona mutta missä tahti? Hirveää kipittämistä ja juoksemista eteenpäin. Kouluradoille ei tulla pääsemään jos hevonen suoraa sanottuna kiitää eteenpäin. Ratsastuksessa ei se muoto ole tärkein asia, ennenkö muotoon aletaan ratsastamaan pitää löytää tahti. Eli alkakaa treenata tahtia ja semmosta hyvää ravia, ei tuommosta kipittämistä. Jos käyt valmennuksissa korjatkaa asiaa sielä tai jos valmentajasi ei puutu tähän hanki uusi valmentaja ja jos et käy hanki se valmentaja. Tuommoinen kipittäminen ei edistä yhtään eteenpäin teitä. Kun saatte hyvän ja tahdikkaan ravin se alkaa tuntumaan paaaljon paremmalta selkään ja kehitttää hevosen lihaksia ja hevonenkin on mukavuusalueellaan!:-)Toivottavasti ymmärrät. :)
  -ei tarvitse vetää hernettä nokkaa, nämä on vain tosi asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän varsin hyvin tämän asian ja videossa minni kipittää normaalia enemmän kun oli jo tosi väsynyt. Valkuissa aina etsitään sitä tahtia kun ollaan sitä tässä yli vuoden yritetty saada tasaiseksi, kuitenkin on se nyt paljon tasaisempaa kuin silloin alussa kun ponilla oli aina niin kiire.

   Poista
  2. vuoden ajan kipittänyt eteenpäin ookoo

   Poista
  3. Jos hevonen väsynyt ei se kaahaa/kipitä eteen päin XD se menee just hitaasti

   Poista
  4. Musta tiffani ja minni ovat menneet myös tahdin kanssa paljon eteenpäin! Ja tahti voi mennä kipitykseksi, jos hepponen on väsynyt, silloin hevonen ei jaksa kulkea paremmin eteenpäin (älysitte mitä meinaan)

   Poista
  5. Se on vaan kuulkaas niin että te ette voi sanoa mitään parista videon pätkästä :) Ja minni on aina tehnyt niin että kun väsyy/ei jaksa tehdä oikeasti töitä niin se rupee kipittää.. tuokin video oli ihan lopusta ja sitä ennen oltiin jo käyty hangessa vähän pyörimässä ja kentällä menty jonkun aikaa..

   Poista
  6. Kuitenkin tänään kun menin Minnillä (kuvaajaa ei tietenkään paikalla) niin sain tosi hyvän tahdin ponille ja se käytti hyvin takalistoaan :) Jos videoita tulisi jokapäiväisestä treenistä ihan sekunnilleen joka ratsastuksesta, teille aukeaisi paljon asioita mitä ei välttämättä näe näistä silloin tällöin laitetuista koosteista :) Kyllä minä ponin tunnen ja valmentajani jne sanoneet samaa. Sitä en ymmärrä kuinka väsynyt poni ei muka kaahaisi? Kyllä jotkut hevoset esittää väsymyksen laiskuudellaan mutta jotkut (kuten minni) korvaavat puuttuvan kunnon vauhdilla ku ei käytä lihaksiaan oikein.

   Poista
 2. Mitä oot tehny jaloilles..? xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin että miks on pitänyt jalat sutata:D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. lisäsin kuvia muualle ja saappaat oli rumat ja ne häiritsi xd

   Poista
  4. Hassuin selitys ikinä että kannukset mulla kiinni xD en oo käyttäny minnillä pitkään aikaan kannuksia

   Poista
 3. Tää sun blogi on kyllä tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 4. Minni on kyllä näpsäkän näköinen poni, ja varmasti vielä potentiaalia pidemmälle.
  Oo ylpee sun ponistas!:)

  VastaaPoista
 5. jos toi on sun mielestä kankiohja löysällä niin mikäs sitten on kankiohja kireällä.. ihan tarpeeksi kireällä ne on tuossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. otin ihan lopussa kankiohjan kireämmälle ja materiaalit on kaikki lopusta.. alussa menin niin löysällä ettei mitään rajaa xd

   Poista