5.1.2015

116. Minni on paras

Löysin blogitallista kivan haasteen, jonka ajattelin toteuttaa! Onhan se kuitenkin tosi kiva kehua parasta ponia ;) Mun postaus-into tuskin muuttuu nyt tässä, mutta välillä tekee mieli kirjoittaa. Postauksen viime vuodesta saatte kuitenkin tässä piakkoin. Vaikka kerron tässä haasteessa Minnistä, niin kuitenkin se Polina on number one, mutta tällä hetkellä se paras on Minni tietysti, niin siksi näin. Nyt löpinät sikseen ja haasteen pariin !

klikkaa kuvaa

Minni on paras, koska se...




... Ei anna mitään ilmaiseksi! Ylväs tamma tietää arvonsa ja osoittaa mieltään kipakalla tavalla. Minniä on toisinaan vaikea ymmärtää ja siksi sen kanssa neuvotellaan asioista. Välillä Minni heittäytyy niin kusipääksi, että oon heittämässä jo hanskat tiskiin siinä vaiheessa.. Mutta kaikesta huolimatta mä jotenkin tykkään siitä ihan liikaa!

Joku kaunis päivä mekin osataan... ehkä...


... Se on niin kaunis ja lutuinen pieni poni! Minnihän on oikeasti New Forest ja siksi se on rotuisensa näköinen, eikä mikään sekasikiö risteytysponi (en tarkoita etteikö risteytysponejakin olisi hyvä rakenteisia!). Rakenteensa ansiosta, sillä on mageet liikkeet. Kompakti-paketti osaa myös poseerata kameroille niinkuin kauniin neidin pitääkin. ;)






... Se on todellinen kisaponi! Minni aina kisoissa on parhaimmillaan. Se tietää, että nyt on tosipaikka kyseessä ja yrittää parhaansa, eikä ota niin helposti nokkiinsa pienistä ratsastajan virheistä. Oli mikä tahansa laji kyseessä. Käyttäytyy kisoissa ja ylipäätäsä uusissa paikoissa fiksusti. Vähän saattaa jännittää, mutta pysyy rauhallisena ja valppaana, sekä ratsastaessa on mukavan tulinen liikkeistään ja pysyy hallinnassa paremmin.




... Se rakastaa esteitä! Minni on aina ollut innokkaimpana hyppäämään ja sehän sopi minulle - esteratsastaja kun olen. Alkuaikoina kun käänsin ponin estettä kohti, Minni suorastaa sytty tuleen ja halusi juosta esteelle niin kovaa mitä jaloistaansa pääsi. Onneksi nykyään ollaan saatu tätä tapaa pois ja Minnistä on tullut paljon maltillisempi esteillä. Minnin hyppytyyliä on kehuttu, eikä se turhaan kolisuttele ja itsekkin pidän Minnillä hyppäämisestä. Sitä ei koskaan voi tietää kuinka korkealle Minnin hyppytaso yltää. ;)




... Se taitaa koulukiemurat! Minnin työmotivaatio ei ole koskaan ollut koulussa kovinkaan korkea ja vieläkin monet yksinkertaisetkin asiat pitää kaivaa ponista ja sitten niistä neuvotellaan joku tovi... Jokatapauksessa Minnistä nyt kesän jälkeen kuoriutui taitava kouluratsu, joka pikkuhiljaa opettelee isojen tyttöjen juttuja. Välillä on päiviä kun poni toimii ajatuksella - voi sitä ilon määrää! Mutta useimmiten on päviä kun ne asiat pitää todellakin kaivaa sieltä ponin päästä. Esteponi tämä tulee kuitenkin aina olemaan, mutta minulla ainakin on suuret odotukset koulupuolella tulevaisuudessa tämän ponin kannalta.

Todellinen vesipeto

Ponin ekat estekisat - ehkä vähän kivaa?

Kato mamma 

Ja nyt mennään!

... Se osaa ottaa joka tilanteessa ilon irti! Minni on aina ollut sellanen hassu, joka keksii koko ajan jotakin uutta. Se tykkää mennä kovaa, eikä se siinä vaiheessa olekkaan mitään mummovauhtia. Jos jokin asia kyllästyttää Minni päättää kohdata asian uudella tavalla. Jos neiti päättää jotain niin sen se kanssa tekee ja täysillä nauttien! Vaikka mamma huutaa siellä selässä... - No höh mitä mä nyt taas tein väärin?






... Se on juuri sopiva oma poni minulle! Sain Minnin mulle aika projektiponina ja suoraan sanottuna en pitänyt tuosta ponista silloin yhtään. Mielistelin vaan kaikille hymyillen kuinka paras poni mulla on. Haha nytten voin sanoa, että parempaa ekaa omaa ponia en olisi voinut saada. Minni oli aika haastava alussa ja sen luotto oli todella vaikea ansaita, mutta nyt tuntuu hyvältä kun oon saanut pienen yhteyden toho poniin. Olin itse aika kokematon Minnin saadessaan ja mulle väitettiin, etteikö projektiponilla voi kehittyä? Tässä sitä nyt ollaan, molemmat kehitytty ja uusia haasteita edessä! Pääsin muovaamaan nuoresta ponista itselleni miellyttävän ratsastettavan ja Minni opetti minulle kuinka häntä tullaan ratsastamaan - tasapuolisuus ennenkaikkea. Minni on myös tosi helppo hoitoinen, se ei riko itteään kovin helposti ja se ei tarvitse mitään monimutkaisia hoito-, ruokintaohjeita, tai muuta vastaavaa. Lyhyesti sanottuna Minni on paras ♥

13 kommenttia:

  1. On se kyllä kieltämättä hieno poni, ja tositosi paljon ootte molemmat kehittyny tän puolentoista (?) vuoden aikana!
    Okei okei se on tamma, ja sitä tammamaisuutta varmaan meinaat tolla "kusipäisyydellä", mutta vähän huono sanavalinta kun hevonen ei koskaan vittuile, vaan siihen on aina hyvä syy, esim kipu, pelko. Mutta ymmärrän kyllä mitä meinasit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä hevonen voi olla "kusipää" ilman että se on kipeä tai pelkää. Mm. Oma tammani on semmoinen aina välillä, eli se osaa heittäytyä hankalaksi ja pistää vastaan ja on omapäinen. :D

      Poista
    2. Mä oon aina sanonu minnii mun rakkaaks kusipääks et ei se mun mielestä oo vääränlaine sanavalinta:D mut jokasella on erillaiset näkökulmat

      Poista
    3. Ano2, hevosellasi on siihen joku oikea syy, ja sinä itse olet ilmeisen tietämätön. :)

      Poista
    4. Ano 1, voi kuule ihan ammattilaisen suusta oon kuullut saman joten en nyt ihan sanois. Ei siihen vaadita pystyynhyppimistä ja pukittelua (joka viittaa kipuun tai ns."oikeaan syyhyn") että voi sanoa hevosta kusipäiseksi tai omapäiseksi. Uskon että kyllä blogin kirjoittajankaan hevosessa ei ole mitään "vikaa" vaan oikeasti on kusipäinen välillä. Miksei hevonen voisi olla kusipäinen ilman kipua tai pelkoa tms. ? Ei kaikki hevoset tottele salamana, vastustelematta yms. Ja sitä voi kutsua myös luonteeksi ;)

      Poista
    5. mä oon samaa mieltä:D Minni on aina ollu luonteeltaan sellane et ei oikee tykkää ihmisten käsittelystä/läheisyydestä ja on varsasta asti kiukutellu ja ollu tosi äkänen tamma koska sen emä oli samanlainen... minni on kuitenkin iha ell tutkinu ja hierojakin käynyt jne nii ei siinä ponissa mitään vikaa ole :D luonne vaan...

      Poista
    6. Haha :D Mun oma on kyllä ihan "ihmisrakas" mutta luonnetta ja omapäisyyttä löytyy :D Kiva blogi muuten!

      Poista
    7. Ano 2, missä välissä sanoin että Minnissä olisi jotain vikaa?
      Kovapäinen hevonen on kovapäinen, mutta vittuilla hevonen ei osaa. Sillä on AINA joku syy olla tottelematta. "Se ei vaan halua" ei riitä. Joskus se ongelma voi tietysti olla siinä, että hevonen haluaa jotain muuta kuin ihminen, koska se on siitä kivaa (esim se haluaa laukata maastossa, vaikka ratsastaja haluaa kävellä, tai se voi vetää taluttajan väkisin jonnekin ruohotupsulle), mikä ei tarkoita että hevosessa olisi vikaa. Silloin olisi ihmisen paikka katsoa peiliin ja miettiä, miksi hevonen kokee oman mielensä mukaan toimimisen NIIN paljon kovempana ja kannattavampana kuin ihmisen totteleminen..? Ihmisen kanssa kuuluisi olla oikeasti kivaa, ja tottelemisen kannattavaa. Kompromisseja toki vaaditaan - välillä hevosen pitääkin saada tehdä niinkuin haluaa, mutta siihen tietysti tarvitaan lupa. Kuumana käyvä/kovapäinen/innokas hevonen on eri asia kuin kipeä/pelokas/pyyntöjä ymmärtämätön, "vittuileva" ja "kusipäinen" hevonen.
      Terveisin ano1

      Poista
    8. Jaahas... Kyllä sä varmaan joku päivä saatat tavata hevosen josta löytyy vähän enemmän luonnetta ;)
      Adios

      Poista
    9. Ja sinä toivottavasti harjoittelet vielä paljon luetunymmärtämistä ja hevosmies(/nais)taitoja ja hevosen lukemista (ja pian, jos sinulla jo kerran on omakin hevonen!). (Ps. Niitä kovapäisiä on itselläni kaksikin kappaletta; toinen on poni, toinen tamma. Ei helppoja kumpikaan, mutta ne on vain kovapäisiä, ei hankalia oikealla käsittelyllä)

      Poista
  2. Ihania kuvia ja muutenkin kivan oloinen blogi sulla :)!

    Tässä blogini jos halaut käydä kurkkaamassa
    http://sarajamake.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva tää postaus ja ihania kuvia kyllä sulla näköjään riittää. Kirjotat kivasti ja selkeästi:)

    Jos haluat köydä kurkkaamassa mun blogin puolelle niin tästä
    http://nninanblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista