8.2.2015

123. Mosseen tutustumista ja Minnin liikutus


Tänään (postaus tulee kylläkin vasta seuraavana päivänä) toinen kerta Mosseponin selässä. Vaikka vasta noin viikon oon tuon kanssa saanut toimia, onse osoittautunut ihan fiksuksi poniksi. Aloitin ihan käyntitehtävillä ja yritin saada ponin taipumaan, silläkun on tapana aina oikoa kulmat ja vängertää miten sattuu, miten hän itse haluaa, mutta ymmärtäähän sen kun puskaratsastuksessa ollut käytössä. Tein pari kertaan kulmiin voltteja, jos poni yhtään vängerti ja menin volttia niin kauan, että poni ymmärtää mitä sisäpohje tarkoittaa. Rupesin sitten ottamaan ravipätkiä ja alotin parilla pysähdyksellä ja ympyröiden tekemisellä, sekä keskityin paljon siihen, että poni on läpi kulmissa.



Mossella on tapana keskittyä vieressä oleviin tammoihin ja kattelee, huutelee niille. Kun vähän huomautin raipalla, että nyt liikutaan tai pistin sisäpohjetta vähän taaemmaksi, jotta Mosse ymmärtäisi pistää sen takapään uralle ja liikkua suht koht hyvin eikä mitensattuun, niin pukkia sieltä tuli ja ihan mukavan kokoisia!



Rauhoitin tilanteen ja jatkoin tehtävää normaalisti, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Rupesin alkutappeluiden jälkeen ottamaan molempiin suuntiin laukkaa. Nostoissa oli ongelmaa ja poni kiihdytti ravia ja pukkia taas rupesi tulemaan. Sekä heti kun käskin laukata portin kohdalla poni siirtyi raville ja pukkaili. Kun olin saanut sen laukkaamaan portin ohi edes kerran otin välikäynnit ja rakensin pienen esteen. Tulin sen eka ravissa ja sen jälkeen pari kertaa laukassa. Videolta näätte, sitten miten kävi. :D Hyppyjen jälkeen otin taas vähän ravia ja käynnissä otin kulmia taas läpi ja lopetin siihen kun poni alkoi rentoutumaan. Kyllä me tästä vielä hieno poni koulitaan ;) Huomenna Mosse saa lomailla ja vähän käydä läpi näitä käytyjä asioita mitä eilen ja tänään otettiin, ettei ihan heti kyllästy tähän hommaan.










Mossen jälkeen olikin sitten Minnin vuoro. Rakensin pienen estetehtävän kentälle, sillä tarkoitus oli vähän hypätä. Kävin laittaa ponin valmiiksi ja aloin verkkailemaan ravissa pääty-ympyröillä. Sitten otin parit laukat läpi ja aloitin puomitehtävällä ja lopulta rupesin tulemaan koko tehtävää. Eli ensin puomit ravissa, käyntiin siirtyminen, laukannosto, pääty-ympyrä(laukassa) ja este, joka oli aluksi 50cm ja lopuksi 80cm. Poni ei ollut parhaimmasta päästä, mutta parempi kuin viime kerralla ja saatiin ihan mukavan rauhallisia hyppyjä. Muutamat tuli juureen, mutta korjasin tulemalla ihan pelkän esteen ja kioetin kun saatiin tehtävä suoritettua hyvin. Anteeksi lyhyt Minnipostaus, mutta laitan nyt vielä kuvia ja videokoosteen.







Ollaan tosiaan menty tosi paljon takapakkia Minnin kanssa estepuolella (ratsastuksesta huomaa)... siksi Aloitin hyppäämään 2x viikossa ihan pieniä, jotta saataisiin taas sama rutiini pyörimään. :)

10 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Toi tehtävä mitä teit minnin kanssa, vaikutti tosi hyvältä! Voisi itsekkin joskus tuota mennä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja suosittelen lämpimästi tuota tehtävää, tekee Minnillekkin tosi hyvää kun sillä kun on tapana aina vähän lähteä rynnimään estettä kohti..

      Poista
  2. tämä ei liity mitenkää tähän postaukseen, mutta onko sinulla mopoa, mopoautoa tai jotain muuta?
    Ihanan näköinen tuo mosse:)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ihan älyttömän ihana blogi!!! Mut vähän liian harvoin tulee postauksia:( voisitko tehä my dayn kun on hiihtolmakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei:( mut voitko tehä ihan tavallisen postauksen? Vaikka sen vuokarponi jutun 2 osna?

      Poista
  4. Missä on hevosen palkitseminen hienosta työstä? Voi sitä hevosta taputtaa kaulalle esteen jälkeen, vaikka matka jatkuisikin. En millään pahalla sano, vaan ei ainakaan videolla näkynyt tilannetta palkitsemisesta. Kun Mossella olit laukkaa nostamasta siitä yhdestä kulmasta, eikä se nostanutkaan, niin lähdit kokonaan uudestaan sinne kulmaan pitkällä matkalla, se kannattaa silloin ottaa pieni voltti ja nostaa uudelleen se laukka, eikä mennä pitkiä matkoja. Näin hevonen oppii ettei aina tarvitse kuunnella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä oon aina ennemmin palkinnut äänellä koska sillon en menetä tuntumaa poniin ja valkuissa aina kehotettu palkitsee äänellä ennemmin niin tapa on jäänyt. mä en tuolloin vielä hirveästi ajatellut vaatia edes ponilta koska se on ollut vähän sellainen et hermostuu jos vaatii liikaa. pyysin että laukkaa kerran puhtaasti ja thats it

      Poista