2.3.2014

96. Hiihtolomaviikko tallilla

Herra Toffee :*

Menin tallille 23. päivä yöksi Jennin ja Jasminin kanssa. Ennenkuin Jassu ja Jenni kerkes tulla tallille ratsastin Minnillä nopeesti alkeistunnin jälkeen ja loppupäivän me vaan hölläiltiin ja siivosin tallia.

Maanantaina sitten otettiin aamutallin jälkeen Minni ja hoidin sen valmiiksi. Jenni otti kameran ja Jassu tuli mukaan kattomaan ku menin pellolle/maastoon. Kenttä oli ihan jäässä nii ei siinä oikeen voinu mitään tekemään, ku ei poni liiku rehellisesti jos on liukasta. Jassukin koklasi nopeesti Minniä. Jassun lähdettyä miä otin Polinan ja Jenni Pilonan ja mentiin pellolle ratsastaa enkä kyllä varmana kerro mitä siellä oikeen säädettiin!


Seuraavan yön olin yksin ja lähin sitten Tiistaina Helin kanssa Tuukkalan tallille, jossa ratsastin Möllillä. Se oli aika hassu poni ja huomas kyllä, että ponilta ei pyydetä paljoa ratsastaessa. Eka se vain tepsutti menemään lapa sisällä ja pää kohti mettää (olin siis pellolla), mutta mä vaan koitin hoputtaa sitä liikkumaan ja raipan avulla koitin saada sen lavan sisälle ja ponin taipumaan. Poni ei meinannu millään totella, joten rupesin antaa raippaa pari kertaa ihan kunnolla. Siitä Mölli sitten otti nokkiinsa ja rupesi paikallaan tekemään pukkisarjaa (aika säälittävää), käänsin vain ponin linkkuun niin se oli siinä. Poni reipastu heti ja alko sujumaankin paremmin, loppua kohden se jopa vähän rentoutui ja myötäs mulle. Sitten hoidin ponin tarhaan takaisin ja lähettiin takaisin Murtsiin. Siellä juoksutin nopeesti Toffeen ja odotin Ellaa ja sit mentiin ratsastaa pikaisesti Minnillä kentälle, ei siitäkään sen enempää (pikainen ravityöskentely kerta). Illemmalla vielä juoksutettiin Pocaa. Keskiviikkona päätin hypätä vähän linjaa ja yhtä yksittäistä okseria, kuvat puhukoon puolestani! Sitä ennen olin juoksuttanut liinassa Pocan ja Toffeen.Torstaina alotettiin tekemään videopostausta joka jäi kesken et entiiä lataanko:D. Meil oli tänää se vaellusmaasto ja mä lähin sinne Toffeella ja Ella Minnillä. T katteli koko aja pusikkoon, jota se on tehny aina. Olin koko aja varuillani jos se vaik pukittais. Ravattiin yks ylämäki joka me kylläkin vahingossa laukattiin.:D Sit kun oltiin n. puolessa välissä matkaa T säikähti jotain sen keksimää olematonta juttua, sit se säikähti toisen kerran jossa se myös kääntyi kotiinpäin ja pukitti, mutta kerkesin kääntää sen linkkuun nii se ei saanu mua alas. Matka jatkui normaalisti. Kodalla syötiin makkarat ja sidottiin hepat puihin kiinni, ekaks Toffee riuhtas ittesä irti siitä ja meni Minnin viereen syömään heinää, söpöö<3 Just ku oltiin lähössä Minni sai vetopaniikin ja rikko riimunarun (taas). Kotiinpalu meni hyvin, ainoo vaan et autoja tuli kerran kolme takaa nii hepat vähä hermostu ja Toffee hyppäs siellä puskassa pystyyn, mutta selvittiin hengissä. Sit kotona Senja sano et miä meen Toffeella ja se Minnillä ja se sopi mulle! Menin perusjuttui ja kokeilin kaikki askellajit läpi. Toffee oli kyl muuttunu mitä se sillo joskus oli tuntiponina ja sen ravi oli iha kamalaaa! Muuten poni oli tosi ihanan herkkä ja mukava ratsastaa (toisikkuin Minni). Sain miä sen kuiteki ratsastettua alle.:)

Yleensä nää on ollu tälläsii mut on se nätistikki menny hei!:D
Perjantaina lähettiinki maneesille hyppäämään ja Emmi piti tunnin! Siitä video ja kuvia. Videopätkät on aika alkuvaiheita ku kuvaaja karkas muihin hommiin et lopussa mentiin iha kohtuun rauhallisesti ja tarkasti n. 80cm esteillä. Emmin kaa myös puhuttiin paluumatkalla siitä mun istunnasta että kuinka siitä valitetaan ja ihan vaan tiedoks kaikille, että mä en voi niitä jalkoja pitää oikealla paikalla, koska ne ontosi pitkät ja pieni poni-iso este, se ponihan seisoo melkein tikusuorana siinä ponnistuspaikassa! Sen jälkeen Murtsissa Emmi laitto Toffeelle kanget, piuhat ja satulan ja liinan päähän poni, miut sinne selkään tekemään istuntaharjoituksia. Emmi laitto herra T:n liikkumaan kunnolla ja mä keskityin vain istumaan, kokeiltiin kaikki askellajit molempiin suuntiin. Muuten ihan hyvin se meni, jalat ei vaan meinaa pysyä paikallaan ku painan polvilla satulaa vasten ja sen askellajit on huomattavasti vaikeempia kuin KARKIN!:D Emmi sanokin että miä rupeen nyt kisaa Toffeel sen kaa koulua ja Minnillä meen esteitä. pelottavaa. 8D Anteeks täää mun huono postaus into :/ mut tällee kerralla ku pitää nopeesti kaikki tehä niin en jaksa perehtyy joten kysykää jos kysyttävää! huom. kisakalenteria on jo uudistettu. ;)meinattiin kieltää mut yli sit mentiinki!


Toffeen ekat kunnon laukkaväistöt!kattokaa kui hienoja noi on :3^^

2 kommenttia:

  1. Toi Toffee on kyl niin söpö :D

    VastaaPoista
  2. Haastoin sut mun blogissa (:

    http://kellyteamie.blogspot.fi/2014/03/haaste.html

    VastaaPoista