18.2.2016

141. Takapakkia treeneihin...

Kirjoittelu on taas jäänyt, mutta ratsastuksista en ole saanut materiaalia niin en ole viitsinyt teille kirjoittaa kuvattomia postauksia. Nyt kuitenkin pientä tilannekatsausta, että missä mennään ja on tuleman päälle. Oon pikkuhiljaa alkanut oppia ratsastamaan Beetä, pitäisi vaan oppia oikea tahti. Sekä saada sitä ratsastettua enemmän pohkeen eteen ja hevosta myös suoremmaksi. Kärkkäisen valmennuksissa ollaan saatu kehuja ja esteet onkin sujuneet paremmin. Viime valmennuksessa mentiin 90-100cm rataa. Bee on aina ihan fiiliksissä siellä! laitan tähän ekaksi kaksi vanhempaa valmennusvideota, joista näkee jo huimaa kehitystä viikolta! Esteet 80-85cm vielä tässä.Käväisimme myös Kärkkäisen kehottamana meidän ekoissa kisoissa starttaamassa 80cm. Verkassa en saanut hevosta yhtään ratsastettua, se vain punki -> vinossa esteelle -> keilattiin se este. Radalla kuitenkin sain Been paremmin ratsastettua ja se vähän ottikin ekasta esteestä kuumaa. Se myös katteli hieman erikoisesteitä, mutta eteenpäin ratsastuksella B hyppäsi hienosti koko radan. Neloselta vitos esteelle laukka kuoli, mutta onneks B hoiti homman kotiin! Seuraavissa kisoissa olisi tarkoitus mennä ehkä 90 ja 100cm.


Tekaisin myös teille videopostauksen 5 pv ja saatte sen sitten tähän väliin.


Nyt ehkä tulee se mihin postauksen otsikko viittaa. Meillähän oli mennyt tosi hyvin Been kaa. B oli terve ja sen jalat ovat olleet tosi hyvät. Siksipä ollaan päästykkin treenaamaan ihan kunnolla. 9 pv meillä olisi ollut taas valmennus, jossa olisimme menneet 90-100cm rataa taas. Kävikin pieni onnettomuus niin en edes kerennyt aloittaa valmennusta! 

Olimme juuri lähteneet hyvillä mielin valmennukseen


Aloitin siis juuri alkuravailemaan Been kanssa Haimi hallissa niin mun takaa oikealta puolelta tulee toinen hevonen tosi läheltä ja se potkasee mua suoraan sääreen. Bee väisti tilanteessa, niin tipahdin sieltä sitten. Pidin Beestä kiinni ja olin jo lähdössä kävelemään sen kanssa ja katsoa että se on kunnossa, mutta pistävä kipu alkoi tuntua oikeassa jalassa. Kärkkäinen tulikin sitten ottamaan multa hevosen ja passitti mut maahan makaamaan ja oottamaan ambulanssin tuloa. Hässäkässä sain hokin jäljen saappaaseen, housut repesi käyttökelvottomiksi ja toinen jalustin meni tuusan nuuskaksi! Ambulanssi vei mut Loimaan sairaalaan, antoi kepit ja käski tulla seuraavana päivänä röntgeniin. Juuli meni hoitamaan Been talliin takaisin. Harmitti kyllä ihan sikana ja porasin jos Beekulle oli sattunut jotain kun en kerennyt katsoa sitä.


 Tulin seuraavana päivänä kuvattavaksi ja saatiin varmistus että ei ole murtumia, jalka oli/on vieläkin aika turvonnut. 2 viikkoa saikkua ja kävellä saa heti kun kipu sietää. Sami oli myös käynyt katsomassa Beetä ja sillä oli turvonnut oej, sekä kyljessä oli mustelma. Onneksi turvotus meni ohi nopeesti, mutta myöhemmin B teki itselleen impparin ja on tällähetkellä kävelytyksellä. Itse olen jo aikalailla kävelykunnossa ja vetelen jo ilman keppejä. Tuli myös salaa käytyä jo vähän Beellä maastoilemassa ilman satulaa. Toivottavasti päästään pian takaisin normi treeniin! 2.3 olisi ollut ne estekisat, mutta katsotaan!

Saikkulaiset maastoilemassa 16.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti