24.6.2015

128. Kaksi vuotta yhdessä - Minni

"maailmalle olet vain joku, mutta minulle olet koko maailma"
Kaksi vuotta sitten elämääni astui tämä poni, jonka johdosta hevosharrastuksessani aukesi monta uutta ovea eteenpäin. Tää poni on opettanut mulle niin paljon, että edes sana paljon ei riitä kuvaamaan tätä kaikkea mitä olen tämän ponin kanssa kokenut. Minnin kanssa pääsin kokemaan sellaista, mitä en olisi aikaisemmin uskonut kokevani. Minni on antanut mulle niin paljon, niin lyhyessä ajassa. Vaikka minusta tuntuu että vasta viime viikolla kävimme hakemassa tuittupäisen ponitamman Jaalasta.


koeratsastus Jaalassa 24.6.2013

koeratsastus Jaalassa 24.6.2013

koeratsastus Jaalassa 24.6.2013

^^ tuollainen meno oli väärän kokoisen satulan kanssa

^^ ja tollaseks meno sitten muuttui uuden satulan johdosta

Olemme kehittyneet Minnin kanssa ratsukkona, meistä on tullut tiimi, eikä sitä sidettä riko vastoinkäymiset. Minni on opettanut mua ja mä sitä. On ollut erityisen hienoa seurata nuoren ponin kehittymistä. Minni on auttanu mua pääsemään vaikeista asioista yli ja sen pelkkä tuittupäinen ilme saa mut paremmalle mielelle. Sen pelkkä olemassaolo auttaa mua jaksamaan. Minnin kanssa unohtuu kaikki ylimääräinen. Ei huolia, surullista mieltä... vain minä ja poni. Me.


ekoja ratsastuksia kotona

Kuten jo ennalta arvataankin, ei meidänkään alkutaival ollut helppoa. Molemmat olimme aika kokemattomia ja siitä netin ihmeellinen maailma innostuikin. Edes läheisimmät ihmisetkään tiedä miten raskasta se alussa oli ja on edelleen. Silloin kun minua kuvattiin, hymyilin vain kameralle näyttäen onnelliselta omistavan maailman ihanimman ponin. Se oli kaikkea muuta kuin sitä. Suoraan sanottuna vihasin Minniä, eikä se vieläkään ole ehkä se maailman kaikkien junnujen unelmaponi. Se mitä minä alussa ja monet muut ihmiset vieläkin näkevät ponissa on vihainen, ilkeä ja yhteistyöhaluton poni, joka voi puraista, potkaista ja ryöstää ratsastaessa minä hetkenä hyvänsä. Kukaan ei ole koskaan suoraan sanonut tätä minulle, mutta mä tunsin sen ja näin ihmisten silmistä. Kun minua ei kuvattu, oikeastaan silloin koin ne kaikista pahimmat, mutta myös ne pienet onnenrippeet mitä aina silloin tällöin poni vilautteli. Olen siis henkilökohtaisesti kokenut verta, hikeä ja itkua, tämän ponin kanssa. Alussa pelkkä laukkaamisen ajatuskin pisti kyyneleet silmiin. Vaikka olen satuttanut Minniä tosi pahastikkin, se on antanut minulle kaiken anteeksi.ekoja hyppyjä kotona


Ennen Minnin saatuani olin tottunut ratsastamaan laiskoilla poneilla, jotka reagoivat kuolaimiin tosi nopeasti. Senpä takia Minni oli shokki minulle, kun se juoksi ilman käskemistä jo tuhatta ja sataa, saatuaan paremman satulan. Eikä poni tiedostanut jarruja. Pelkäsin alussa tosi paljon laukkaamista ja varsinkin hyppäämistä. Kisoihin oli kuitenkin tarkoitus poni virittää ja niimpä rupesimme harjoittelemaan oikean tahdin löytymistä, sekä luottamusharjoituksia maastakäsin. Minnillä oli alussa tasapaino ja tahti ongelmia, kun ei sillä ollut paljoa lihaksia. Poni siis tervehti korvat luimussa ja hampaat irvessä, valmiina puraisemaan ja potkaisemaan, aina tarhasta haettaessa ja karsinassa. Minulle ei ole sattunut kuitenkaan kovin pahasti näissä tilanteissa, mutta kaverini Emmi sai lievän aivotärähdyksen ponin hyökättyä hänen niskaansa hampailla ponin oltua vasta kuukauden minulla... Jokatapauksessa jouduin tyytymään Minniin ja yrittää parhaani, vaikka kovin lupaavalta tämä ei vaikuttanut...


ekoja ilman satulaa ratsastuskertoja

ensimmäisiä onnenrippeitä

Kun kukaan ei edes ehtinyt huomata niin kerta kerralta palaset alkoivat kuitenkin loksahdella kohilleen. Aloin ymmärtää ponia ja poni minua. Luottamus alkoi kehittyä. Läheisimmät kaverit alkoivat hieman ymmärtää tätä ponia, mutta mitä muu maailma sanoikaan... (toivottavasti kaikki jaksavat lukea)


ensimmäisiä uittoreissuja

ensimmäiset kisat joista kaksi 1. sijaa


poni ekaa kertaa maneesilla

"Siinä ei ole mitään haukkumista tai elämän puuttumista jos säälii nuorta poni parkaa ja toteaa kuinka rumaa ratsastus oli.""Ihan ponia kävi saaliks ku sitä niin sahattiin ja pakotettiin laittaa kaula kaarelle että meno näyttäis hienolta.""Kuitenkin kaikki,ihan pieninkin eläimiin kohdistuva kaltoinkohtelu ja väärinkäyttö on kamalaa.""Enpä ton antas mun ponilla ratsastaa..on niin kokenut että hevonen kulkee virkkukoukussa ja ratsastaja kiskoo ja repii ja sahaa.""Voisit ottaa opiksesi, etkä "nauraa" ja vinkua. Tai hankkia leluja, jotka eivät ole tuntevia ja eläviä eläimiä.""Tiffani, jos kerran Minni ei mene oikeinpäin ja on hieman "raaka", niin miksi sitten ylipäätään hyppäätte jo noin "korkeita"? Eikö kannattaisi ensin opettaa Minni kulkemaan oikeinpäin, ennenkuin esteille meinaa...?:Dd"

"laukassa käet vois toki rauhottuu eikä renkuttaa nui...."

"voi @!#$ ei tuommosille pennuille @!#$ piä mittää ponia antaaXD tunnen tuon tiffanin muutenki ja bugweoigrkl"

"Vetää rollkuria myös aika lailla..."

"en todeloakaan tuu kattoo ku ponis kärsii."

"Toi likka ei selkeesti osaa hyppiä ainakaan tolla ponilla, paha paha paha jos jää tommosilla esteillä säätämään jotain että käy tolleen..."

"Tuollaista on meininki, kun lapsi saa ratsastaa ilman asiantuntevaa opetusta ja valvontaa."

"kannatais viedä tyttö alkeistunneille, selkeästi ite oppinut puskaratsastaja :)"

"Surullista miten kukaan voi puolustella tuollaista menoa :("

"kukaan muu kun tiffani itse puolustaisi tollasta ratsastusta :D"

"aikas huonoa ratsimista... oikeesti! me tiffani alkeistunnille!"

"Tuollainen ratsastus ja turha repiminen on ihan hirveetä ratsulle, ja te ketkä täällä puolustatte häntä niin kantsis eka opettella näkemään hyvän ja huonon ratsastuksen erot;)"

"jos jonkun mielestä tämä on hyvää siistiä ratsastusta ilman repimistä nii teijän hevosten suupielet on ihan varmasti verillä! (nii varmaan tänki hevosten)"

"Mä en oo kovin vakuuttunut tän tytön taidoista blogista kun kattelin niin vedetty ponin pää linkkuun, poni kulkee etupainoisena ja selättömänä"

"Jos omistaja tietoisesti tahtoo pilata hevosensa, siinäpähän pilatkoot. Ehkä nyt ei ole esiintynyt mitään ongelmia "koulutusvaiheessa", mutta vuosien päästä tulee olemaan tällaisen ratsastuksen seurauksena."


siihen mennessä tämä oli paras ratsastuskerta

ekat kunnon kisat joista kaksi hyl.

Minulla on kaikki htnetin, askin ja youtuben keskustelut tallessa ja olisin voinut näistä tehdä poliisiasian (en laittanut niitä pahimpia tänne), mutta päätin antaa asian olla ja keskittyä poniin täysillä ja kuunnella niitä minua viisaampia ihmisiä ja kiitos kuuluu heille! Ilman heidän apuaan en välttämättä olisi tässä tilanteessa  Uskon että moni ihminen, joka noita ylempänä olevia asioita on ladellut niin aivan varmasti vielä joskus lukee tämän postauksen. Kyllä, minä olen tehnyt virheitä ja satuttanut Minniä, kun en sillä hetkellä osannut toimia oikealla tavalla. Minä myönnän tekemäni virheet ja olen tässä 2-vuotta nytten oppinut asioita enemmän ja olen nykyään paljon viisaampi. Mutta se on vain fakta että ennen oman hevosen saantia ei voi osata niitä asioita ennenkuin kokee asiat kantapään kautta. Tietenkin joku on sitä mieltä, että oman hevosen saatuaan pitäisi olla aktiivisesti valvovan silmän alla. Kysymys kuuluukin että olenko minä maailman ainoa ihminen, joka on melkein yksin joutunut etenemään oman ponin kanssa ja ratkaisemaan asiat itse, vaikka ei ole hajuakaan mitä voisi tehdä? Kyllä minunkin mielestäni olisi parempi pitää omaa hevostaan hienolla tallilla, jossa on ympärillä koko ajan niitä oikeita ammattilaisia, jotka auttaa sinua koko ajan. Minulla ja varmasti monella muulla ei tähän ole varaa ikävä kyllä.

ekat koulukisat josta 2. sijasiihen mennessä yksi parhaista valmennuksista


Toisinaan siis tuntui, että ei tästä tule mitään. Mutta olin kuitenkin innokas kehittymään ratsastajana, vaikka asiat meinasi taas kaatua päälle kun omassa elämässäni tapahtui isoja muutoksia. Nyt kun ajattelen, en ilman Minniä välttämättä olisi täällä enää ja välillä musta tuntuu siltä, että ihankuin äiti olisi ostanut ponin mulle juuri sen takia, että tiesi lähtevänsä. Nyt en enää saa mun ajatuksia tähän tekstiin, kun päässä pyörii hirveästi kaikkea, joten annan kuvien puhua puolestani loppu osan. Mutta ennenkuin katsomme uusimmat materiaalit, palataan vielä vanhempaan. Siihen aikaan kun Minni oli Kouvolassa. Erikan kanssa teimme tälläisen koosteen niistä ajoista kun Erika Minniä hoiti niin jokainen pystyy miettimään, onko varmasti sama poni kyseessä. huom. ratsastuksesta ei oteta vastaan valituksia!Sitten jatkamme uusien materiaalien joukossa ja jokainen voikin miettiä kuinka paljon olen tehnyt töitä Minnin kanssa. Löytänyt sen kovan kuoren alta uteliaan, lutuisen sylivaavin, jonka kanssa voi tehdä mitä vaan kun molemmat luotamme toisiimme!


Rakas 

11 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus ! ♡

  VastaaPoista
 2. Hirmu hienoa lukea, että olet ymmärtänyt omat virheesi ja myönnät ne. Ei myö kukaan olla seppiä syntyessämme.
  Ja yks suurin ihmiskunnan ongelma on kateus....oma poni....mikä kateuden aihe.
  Toinen on ylpeys, johon moni syyllistyy ja joka ruokkii kateellisiia. Toivottavasti sinä et ollut tai ole.
  Tsemppiä teille ja osanotto äitisi menetyksestä! ( näin ymmärsin kirjoituksestasi)

  VastaaPoista
 3. Vitsi tätä oli kiva lukea, ootte ihania ♥

  VastaaPoista
 4. Vau! Ihana Tiffani ja ihana poni! ♥️ Mut hei, oonko mäkin muka ns. "puskaratsastaja" jos opin ihan mun äitin vanhemmilla itse ratsastaan? :D No mut, mun mielest ootte tosi hyvä tiimi ☺️♥️

  VastaaPoista
 5. Naurettavaa miten ihmiset kehtaa arvostella vaikkei tunne ponia. Minni ei todellakaan ollut/ole mikään kultaluonteinen lastenponi nimim muutaman lapsen nähnyt tippuvan minniltä silkan sikoilun takia :D muistampa myös jaala aikoihin yhden hesalaisen tytön joka oli omien ja vanhempien sanojen mukaan todella taitava ratsastaja ja oli käynyt vaikka mitä estekursseja jne ja mennyt aina tallin vaikeimmilla hepoilla mut kummasti hymy hyytyi kun pistin minnin selkään ja poni vei likkaa 6-0 :) siellä sit vollotettiin kuinka paska poni on :D...

  VastaaPoista
 6. Sä oot kyllä paras omistaja minkä Minni ois ikinä voinut saada :) Kuvista huomaa kyllä tosi selvästi miten se luottaa suhun <3

  VastaaPoista
 7. Ootte kehittyny lyhyessä ajassa ihan huimasti ♡ Sä oot Minnille just oikee ihminen. Oot saanu Minnistä kuoriutumaan ihan eri ponin :) Te ootte hieno pari ♡
  Tsemppiä tulevaisuuteen ♡ ;)

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus!:) ei liity asiaan mitenkään, mutta ootko yli 160?:) kun näytät niin pikkuselta:p

  VastaaPoista
 9. Moikka :) Oon miettinnyt jo pitkään että mikä tämän videon toisen musiikin nimi on? Vastaa madollisimman nopeasti! :) https://www.youtube.com/watch?v=DXZQct61WKg

  VastaaPoista